Tips om hårfärgning

Allt du behöver veta om att färga/slinga håret!


Har din hud en gul ton? - Guld är inget för dig, håll dig hellre till lite kallare färger, till exempel ljusbrunt, brun eller mörk/choklandbrunt!

Har din hud en beige ton?De flesta färger passar dig, men ingen är snygg i alltför gula toner, och för mörka toner får ofta den med beige hudton att se blek ut.


Hur du vet om du skulle vara snygg som blond:

Hade du blont hår som barn, så har du förmodligen rätt hudton för att passa som blond när du är vuxen.

Är du osäker på vad det är för färg du ska välja?

Det är lättare att börja med att utesluta den eller de färger du INTE vill ha, ex. inga röda toner osv.
En färgkarta är till stor hjälp när du ska välja rätt färg. Kom ihåg att kanske inte alla färger passar just ditt hår och din hudton så låt din frisör hjälpa dig i ditt val, så att ni tillsammans kan komma fram till ett beslut.

Passar du bäst i varma eller kalla färger?

Man kan säga att om du känner dig mer bekväm i att bära silversmycken framför guldsmycken, så passar du bäst i kalla färger. Men Ibland kan det faktiskt bli ursnyggt om man kombinerar hårfärger i varma och kalla toner.



3. Olika typer av slingor och effekter.

Det finns fyra olika typer av slingmetoder man kan använda sig av:

Folieslingor- Passar bäst till halvlångt till långt hår. Effekten kan variera från att vara tunna, fina slingor som upplevs som ett skimmer (vävning) eller lite kraftigare, mer randiga effekter (hela passéer).

Slinghätta -Passar bäst till kortare hår. Effekten blir tunna fina slingor för att få ett jämnt resultat. Kan med fördel användas för att trolla bort utväxten.

Fri hand -Här "målar" man på slingorna med ex. pensel, kam eller applikatorflaska. Den här metoden är smidig då man kan lägga slingorna precis där man vill ha dem.

Hela partier- Används ofta när man vill kombinera olika färger i större fält, ex underhåret i en färg och överhåret i en annan. Avskiljs ofta med folie för att färgerna inte ska blanda sig.


Färga själv hemma?

På senare tid har hemma-kiten slagit igenom stort på marknaden.
Självklart är det ett billigare alternativ än att gå till frisören och färga håret, men det kan också vara en riktigtdålig investering. Ofta slutar det med att du får boka tid hos frisören i alla fall för att du inte blivit nöjd med färgen.

Skulle du i ändå välja att färga själv hemma, rekommenderas en toning isället för en permanent färg, och då i en nyans som ligger nära din nuvarande hårfärg.
En toning tvättas nämligen ur efter ungefär 8 tvättar.


- Det är lite tips om hårfärgning! Själv passar jag inte bra i FÖR mörkt hår, eftersom jag är blond egentligen så ser jag väldigt blek ut då! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0